In December 1998, the original Band Shell structure was destroyed by fire.  Organizers and Village officials met to discuss the future of the Band Shell and it was decided to reconstruct a new facility, based upon the plans of the original building.

The new Band Shell is approximately 22% larger, providing the much needed space on stage as well as the working-backstage areas.  Access to the stage with wheelchairs or transport containers is available on the access ramp which "wraps" the stage on the east and north sides.

The Band Shell stage is lit, however, it does not provide special theater lighting, due to the outdoor/daylight performance schedule.

The dressing rooms provide space for performance preparation with nearby lavatories including privacy stalls along with hot and cold water.  Water connections on stage can be arranged, if necessary.